Hyvät palvelut eivät vaadi jatkuvia veronkorotuksia.

Julkaistu:

Kaikki tietävät kyllä, että palvelun laatuun vaikuttaa rahan lisäksi moni muukin asia.

Kaarinan veroprosentti nousi vuoden 2021 alusta. Painetta on näillä näkymin myös jatkossa. Siksi on tärkeää, että viimeistään nyt taloutta hoidetaan niin, että samalla prosentilla voidaan jatkaa. Pääasia on tuolloin se, että palveluja tuotetaan tehokkaasti ja uudistaen, laatua unohtamatta. Tärkeää ei siis ole, kuka ne tuottaa, vaan miten. On seurattava tilannetta ja tehdä tarvittaessa nopeasti uusia päätöksiä.

Olen sitä mieltä, että kun tehdään veronkorotus, on kaupunki organisaationa ja valtuusto epäonnistunut. Silloin on peiliin katsomisen paikka. Kokoomus ei ole Kaarinassakaan katsonut hyvällä veronkorotuksia, mutta jäänyt useasti yksin tässä. Ja valitettavasti valtiolla samat ongelmat. Ja nyt suunnitellaan uutta maakuntaveroa. Huh-huh.

Uudet veronmaksajat ovat tärkeitä. Heitä saadaan hyvin toimivilla ja joustavilla palveluilla. Eikä sovi unohtaa yrityksiä. Niitä kaivataan lisää kaupunkiin. On muistettava, että myös naapurikunnat haluavat yrityksiä. Yritystoiminta arvostaa nopeita päätöksiä, valmiita tontteja, joustaa rakentamista ja valmiita toimitiloja.

Kaarinan sijainti on hyvä. Auto ja kevyt liikenne sujuu, mutta julkinen liikenne asettaa suuria haasteita alueen laajuuden vuoksi.

Lisää julkaisuja

13.3.2021

Pidetään huolta ympäristöstä

Maailman ja Suomen ympäristöasiat ovat ”tapetilla” päivittäin. Asenne on minusta hieman liian synkkä. Parannuksia on tehty ja tehdään lisää. Kaikilla

12.3.2021

Kenen palveluja tulee jatkossa kehittää/parantaa ?

Minusta valtuutetun tulee huolehtia siitä, että palveluja tarjotaan kaikille kuntalaisille asuinpaikasta riippumatta mahdollisimman oikeudenmukaisesti, huomioiden tietysti erityistarpeet. Erityistarpeet tulevat kysymykseen